Sos: 500 g mięsa z piersi kurczaka 1 łyżka oleju 1 cebula 500 g przecieru pomidorowego garść liści świeżej bazylii garść liści świeżego oregano 2 łyżeczki suszonego oregano 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki soli Dodatkowo: makaron do spaghetti (na 4-5 porcji) + sól do wody do gotowania starty parmezan (ok. 90 g) kilka liści świeżej bazylii Mięso z kurczaka oczyścić i zmielić. Całość zamieszać i smażyć ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając (aż mięso będzie usmażone ze wszystkich stron). Na talerze wykładać makaron, sos, utarty parmezan oraz pokrojoną bazylię. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przepis na około 4-5 porcji. Jeśli jednak akurat nie macie, można użyć suszonych ziół i czosnku granulowanego.