Ciasto: przepis znajdziecie tutaj Farsz: 100 g kiełbasy (użyłam drobiowej) 200 g śmietany 18% 100 g serka topionego (można użyć serka z ziołami) 2 gałązki koperku 1 średnia cebula 2-3 pieczarki 1/3 szklanki kukurydzy z puszki 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 150 g żółtego sera typu gouda łyżka oleju natka pietruszki do posypania Ciasto przygotować zgodnie z podanym przepisem. Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Tarta na kruchym cieście z pieczarkami, cebulą, kiełbasą i kukurydzą. Na cieście ułożyć podsmażone pieczarki i cebulę, kiełbasę oraz kukurydzę. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem, topionym serem i posiekanym koperkiem. Cebulę wrzucić na rozgrzany na patelni olej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/tarta-wiejska/