Pojawia się więc u nas błyskawiczna jaglanka na śniadanie, krem marchewkowo-jaglany z rozgrzewającym imbirem lub kasza jaglana z warzywami na obiad i koniecznie placuszki lub naleśniki jaglane na deser ;- ) Dzisiejsze naleśniki są w dodatku bezglutenowe, przepis przyda się więc wszystkim którzy zdecydowali się wyeliminować gluten z diety. |Bezglutenowe naleśniki jaglane| Junior złapał katar więc tradycyjnie przechodzimy na dietę jaglaną. Proso ma właściwości antywirusowe, osusza organizm z nadmiaru wydzielin, co czyni je świetnym lekiem na katar i kaszel. Do przygotowania tych naleśników możecie użyć kaszę, która została Wam po obiedzie, w końcu w kuchni nic nie może się zmarnować. Podawać na słodko lub na słono z ulubionymi dodatkami. Składniki: - 100 g kaszy jaglanej - ½ szklanki maki ziemniaczanej - ¼ szklanki maki kukurydzianej - 1 łyżka oleju rzepakowego - Szklanka wody - 1 jajko - szczypta soli Bezglutenowe naleśniki jaglane Jak zrobić bezglutenowe naleśniki jaglane?