Ciasto miodowe: - 550 g mąki tortowej - 2 jajka - 150 g cukru pudru - 200 g miodu - 180 g margaryny lub masła - 2 łyżeczki sody Masa orzechowa: - 300 g orzechów włoskich drobno posiekanych - 100 g cukru - 125 g margaryny - 2 łyżki miodu Krem budyniowy: - 10 łyżek cukru - 1 litr mleka - 2 czubate łyżki mąki pszennej - 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 200 g miękkiego masła - cukier waniliowy Wykonanie: Ciasto: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Do gotującego mleka wlać rozmieszane w mleku mąki, dobrze mieszać aż powstanie gęsty budyń. Dwie część upiec same, a na trzecią część wyłożyć masę orzechową. Połowę masy wyłożyć na jeden placek, przykryć drugim plackiem i wyłożyć pozostały krem. Podzielić na trzy części i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu i nadal ucierać. Gorącą masę wyłożyć na blat ciasta i upiec. Ja piekę kolejno i myślę, że większość tak robi, ponieważ nie każdy ma trzy takie same blachy.