Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 500 g przecieru pomidorowego w kartoniku mały bakłażan 2 łyżeczki oregano sól – ok. 2 łyżeczek do obtoczenia kurczaka + do smaku do sosu pomidorowego 2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kilka liści bazylii do posypania 1/2 szklanki utartego parmezanu 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Przecier pomidorowy wymieszać w garnku z pieprzem, solą, wyciśniętym czosnkiem, łyżką oliwy oraz oregano. W żaroodpornym naczyniu ułożyć sos pomidorowy, następnie kurczaka oraz pokrojonego w plastry bakłażana. Obsmażyć z obu stron na 1 łyżce rozgrzanej na patelni oliwy. Pierś kurczaka zapiekana z sosem pomidorowym i plastrami bakłażana. Piec około 15 minut (aż ser się stopi a bakłażan lekko zarumieni).