Jeśli chcesz spróbować innych ciast z kaszy jaglanej oraz różnych słodkości to polecam Ci: Drukuj Ciasto czekoladowe z jabłkami forma 28x18cm Składniki 100 g kaszy jaglanej ok. 100 g cukru lub erytrolu 1 jajko i 1 żółtko 1 duże jabłko 2 łyżki płynnego oleju kokosowego 50 ml mleka 2 łyżki kakao 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu 3 łyżki wiórek kokosowych do posypania: wiórki kokosowe 100 g sugar 1 big apple 1 egg 1 egg yolk 2 tablespoons coconut oil 50 ml of milk (can be vegetable milk) 2 tablespoons cocoa 100 g of dark chocolate 1 teaspoon baking powder pinch of salt 1 teaspoon cinnamon 3 tablespoons desiccated coconut Millet boil – pour boiling water or roast in the pan. W smaku nie czuć żadnej różnicy, czuć głównie czekoladę, natomiast ma ono dwie istotne zalety: jest zdrowsze od ciasta na mące pszennej oraz jest bardziej wilgotne. In a bowl toss the cooled millet, apple, eggs, coconut oil, cocoa, sugar, milk, coconut, baking powder, cinnamon and salt. 3.5.3226 English recipe Gluten- free Chocolate Cake with Apple form 28x18cm 100 g millet groats approx. Wsyp do wrzącej wody (2,5 raza więcej wody niż kaszy) i gotuj pod przykryciem (nie mieszaj) ok. 12-14 min. Mam swój sprawdzony przepis na ciasto czekoladowe, z którym trochę eksperymentuje. Do miski wrzuć ostudzoną ugotowaną kaszę, jabłko, jajka, olej kokosowy, kakao, cukier, mleko, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i sól. Pour boiling water (2.5 times more water than porridge), cover the pot and cook (do not mix) approx. Jabłka powodują, że ciasto jest bardziej wilgotne, a przez to jeszcze smaczniejsze. Oczywiście nie jest to zwykłe ciasto czekoladowe. Jest ono bezglutenowe, gdzie zamiast mąki jest ugotowana kasza jaglana.