Langosz

Anna
Przekąski
27.02.2017 16:54
Langosz

Składniki: 500 g mąki pszennej 300 ml mleka 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oliwy z oliwek 200 g sera żółtego 1 ząbek czosnku Placek smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor, z obu stron. Do miski wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki wody i wszystko mieszamy ze sobą. Sposób przygotowania: Na początku w 100 ml mleka rozpuszczamy drożdże oraz cukier. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na ok. 30 minut. Z każdej części formujemy placek o grubości ok. 1 cm. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Po usmażeniu langosza kładziemy na papierowym ręczniku żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/langosz/