Pieczone papryki faszerowane kaszą jaglaną i warzywami

Bez Cebuli
Obiad
26.02.2017 22:34
Pieczone papryki faszerowane kaszą jaglaną i warzywami

Do przygotowania farszu będziemy potrzebować: - 100 g kaszy jaglanej (1 torebka) - 250 g pieczarek - 250 g zielonej fasolki szparagowej (u mnie mrożona) - kilka suszonych pomidorów (7-8 szt.) - pół kostki sera typu feta - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 1 łyżkę masła - 1 łyżkę oliwy z suszonych pomidorów - 2 łyżki sosu sojowego - szczyptę słodkiej i ostrej papryki, pieprzu oraz czosnku granulowanego do smaku 1. Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na wegetariańskie papryki faszerowane kaszą jaglaną, warzywami oraz serem feta, które są świetnym sposobem na wymiecenie resztek z lodówki. 2. Papryki płuczemy, odcinamy kapelusze i usuwamy gniazda nasienne. 3. Pieczarki dokładnie płuczemy, osuszamy, odcinamy ogonki, a następnie kroimy w plasterki. 7. Kolejno dokładamy pokrojone w cienkie plasterki suszone pomidory, pokrojony w kostkę ser feta oraz ugotowaną i odcedzoną kaszę jaglaną. 4. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło z oliwą i przez kilka sekund podsmażamy ząbki czosnku. Następnie dodajemy pieczarki, które od razu solimy, aby szybciej puściły wodę i podsmażamy przez 5 minut. 6.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bezcebuli.pl/2017/02/pieczona-papryka-faszerowana-kasza-i.html