Pęczak z kurczakiem i pieczarkami

Obiad
25.02.2017 19:35
Pęczak z kurczakiem i pieczarkami

Składniki: 250 g mięsa z piersi kurczaka 100 g kaszy pęczak 250 g pieczarek 1 mała natka pietruszki 1 mała cebula 2 szklanki bulionu drobiowego łyżeczka masła 50 g sera żółtego sól i pieprz do smaku Pierś kurczaka umyć, oczyścić i pokroić na drobne kawałki. Dodać na patelnię i dalej podsmażać na małym ogniu. Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. W tym czasie pieczarki pokroić w drobną kostkę. Gdy kasza wchłonie wodę a pieczarki będą już podsmażone, wsypać kaszę na patelnię. Po tym czasie dodać około pół szklanki gorącej wody. Nigdy nie przepadałam za kaszą, jednak w tym wydaniu bardzo mi smakuje. Całość podgrzewać około 25 minut (aż kasza zmięknie). Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/peczak-z-kurczakiem-i-pieczarkami/