Składniki: 750 g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 mała cukinia 2 puszki pomidorów bez skóry pół szklanki białego wina 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki soli 2 kule mozzarelli 200 g parmezanu płaty makaronu (około 15) Sos beszamelowy: 100 g masła 4 łyżki mąki 600 ml mleka łyżeczka pieprzu łyżeczka soli Zmielone mięso podsmażyć na patelni z dodatkiem soli. Na patelni podsmażyć następnie posiekaną drobno cebulę oraz cukinię. Polać sosem pomidorowym a następnie beszamelowym i posypać serem (mozzarellą oraz utartym parmezanem). Masło rozpuścić na patelni, mieszając dodawać mąkę oraz sól i pieprz. Dorzucić pomidory z puszki oraz wyciśnięty czosnek, dolać wino. Lasagne z mielonym mięsem drobiowym, sosem bolońskim i beszamelowym.