Składniki: - 3 białka - szczypta soli - 3 żółtka - 1 ½ szklanki maki - 1 ¼ szklanki mleka - 3 łyżki oleju rzepakowego - 1 łyżka cukru z wanilią - 2 łyżki kakao - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 duże dojrzałe banany Gofry z płatków owsianych - Gofry jaglano-migdałowe z musem morelowym - Gofry owsiane - Gofry dyniowe - Chrupiące gofry |Gofry Banoffee| |Gofry Banoffee| |Gofry Banoffee| |Gofry Banoffee| Polecam również inne przepisy na pyszne domowe gofry: - Pyszne gofry na kefirze - Gofry piernikowe - Najlepsze gofry na maślance - Dodatkowo: - banany pokrojone w plasterki - bita śmietana - masa kajmakowa Białka ubić z szczyptą soli na sztywna pianę. Banany rozgnieść widelcem. Gofry bananowe na pewno przypadną do gustu wszystkim miłośnikom ciasta Banoffee na biszkopcie. Gofry piec w zależności od mocy gofrownicy około 3 – 5 minut. Następnie wymieszać z przesianą mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia i rozmiażdżonymi bananami. |Gofry Banoffee| Gofry Banoffee – w zasadzie nie powinnam nic więcej pisać, chyba domyślacie się jak smakują.