Składniki: roladki: placki do tortilli 8 szt, szpinak świeży 400 g, pieczarki 30 dag, oliwki czarne pół małego słoika, cebula 1 szt, czosnek 3 ząbki, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia, sos czosnkowy: majonez 3 łyżki, jogurt naturalny 3 łyżki, czosnek 3 ząbki, sok z cytryny 1 łyżka, zioła prowansalskie pół łyżeczki, sól, pieprz do smaku, Gotowe roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron, następnie kroimy w grube plastry i układamy na talerzu, podajemy z sosem. Gotowe roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron, następnie kroimy w grube plastry i układamy na talerzu, podajemy z sosem. Sos : jogurt wymieszać z majonezem dodać sok z cytryny, wyciśnięty czosnek I przyprawić. Sos : jogurt wymieszać z majonezem dodać sok z cytryny, wyciśnięty czosnek I przyprawić. Sposób przygotowania: Cebule drobno posiekać i podsmażyć na oleju z pokrojonym jednym ząbkiem czosnku.