Surówka z selera naciowego, jabłka i prażonego słonecznika Składniki: - 5 – 6 łodyg selera naciowego - 1 czerwone jabłko - około 10 cm białej części pora - 3 – 4 łyżki słonecznika - 1 łyżka soku z cytryny Sos: - 1 łyżka majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - sól - świeżo mielony pieprz Na suchej patelni uprażyć nasiona słonecznika, uważając żeby się nie przypaliły – ostudzić. Surówka z selera naciowego, jabłka i prażonego słonecznika Surówka z selera naciowego, jabłka i prażonego słonecznika Na pewno większość z nas solennie obiecywała sobie, że od pierwszego stycznia zacznie zdrowo się odżywiać, albo zgubi kilka złapanych podczas świąt kilogramów, mam więc dziś dla Was przepis na lekką surówkę z selera naciowego. Surówka z selera naciowego, jabłka i prażonego słonecznika Nowy Rok na blogu rozpoczynam dopiero dziś ale mam nadzieję, że o mnie nie zapomnieliście, a może nawet zatęskniliście za nowymi przepisami ;) Seler naciowy umyć, osuszyć i jeśli jest taka potrzeba obrać cienko z twardej skórki (obrany seler naciowy jest delikatniejszy).