Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 łyżeczka soli 1 jajko 1 łyżka wody Farsz: 250 g sera mascarpone 150 g kiełbasy (użyłam drobiowej) 2 małe cebule 1 jajko 100 g parmezanu kilka pomidorów koktajlowych kilka liści rukoli Najlepiej na pierwsze 15 minut wyłożyć wierzch tarty papierem do pieczenia i wysypać obciążeniem (np. grochem). Tarta na kruchym cieście z mascarpone, parmezanem, cebulą i kiełbasą. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć z pokrojoną kiełbasą na patelni. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki pomidory koktajlowe. Wyrobić ciasto z mąki, soli, wody, zimnego masła i jajka. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 25 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/tarta-z-mascarpone-cebula-i-kielbasa/