Sernik z orzechami

Ciasta
24.02.2017 22:24
Sernik z orzechami

Sernik na cieście z dodatkiem masła orzechowego, polany polewą toffi z orzechami ziemnymi. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w zamknięciu jeszcze przez około 10 minut, następnie stopniowo uchylać drzwiczki piekarnika. Masło, cukier, śmietanę oraz miód wymieszać w garnku i gotować na małym ogniu ciągle mieszając. Stopniowo dodawać mleko skondensowane cały czas miksując na małych obrotach miksera. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze przez około 100 minut. Sernik wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin przed podaniem. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zmiksować z mascarpone oraz mąką ziemniaczaną do uzyskania gładkiej masy. Na pewno wykorzystam ją jeszcze przy innych deserach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/sernik-z-orzechami/