Składniki: 500 g pieczarek 1 duża cebula 400 g śmietany 22% 200 g parmezanu 1/2 szklanki mleka kilka suszonych pomidorów w oleju 1/2 szklanki zielonych oliwek garść liści świeżej bazylii garść liści świeżego oregano olej do smażenia 1 płaska łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki soli 4 porcje makaronu Pieczarki i cebulę posiekać w drobną kostkę. Na rozgrzanym na patelni oleju zeszklić cebulę, a następnie dodać pieczarki. Smażyć na średnim ogniu, aż pieczarki dobrze się zrumienią i wyraźnie zmniejszą objętość. Na koniec do sosu dodać pokrojone suszone pomidory i posiekane oliwki. Do gotującego się sosu dodać sól, pieprz i posiekane zioła i zamieszać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/makaron-z-sosem-z-pieczarek-i-suszonych-pomidorow/