Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru 3 jajka 75 g masła 1 cukier waniliowy (16 g) 1 szklanka jogurtu naturalnego Kruszonka: 150 g mąki pszennej 100 g masła 6 łyżek cukru Dodatkowo: 380 g jagód 2 łyżki mąki pszennej Składniki ciasta wyjąć z lodówki. Cukier i cukier waniliowy zmiksować z jajkami na puszystą, jasną masę. Masę wymieszać mikserem z mąką, proszkiem do pieczenia, jogurtem i rozpuszczonym masłem. Jagody wymieszać z dwoma łyżkami mąki. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180°C. Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Całość posypać startą na tarce o grubych oczkach kruszonką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/ciasto-jogurtowe-z-jagodami-i-kruszonka/