Dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. składniki: 800 g letnich ugotowanych ziemniaków 1 duża cebula 250 g chudego wędzonego boczku parzonego bez skóry 1 jajko 3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz majeranek gałka muszkatołowa bułka tarta do panierowania olej do smażenia Ziemniaki przepuścić przez praskę i odstawić do całkowitego wystudzenia. Polecam Wam kolejne przepyszne kotlety z ziemniaków, które wzbogaciłam skwareczkami z wędzonego boczku. Następnie kotlety usmażyć na oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Do wystudzonych ziemniaków dodać jajko, mąkę, wystudzony zrumieniony boczek i cebulkę (bez wytopionego tłuszczu) oraz przyprawy do smaku. U mnie sos pieczarkowo-śmietankowy i sałatka z buraczków z białą kapustą. Z masy uformować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.