Churros czekoladowe

Malgorzata
Desery
20.02.2017 9:19
Churros czekoladowe

English version Chocolate churros (4-6 servings) Ingredients: 250 ml of milk 100 g of butter 200 g of flour 4 eggs 1 tablespoon cocoa powder 1 tablespoon vanilla sugar 2 tablespoons sugar pinch of salt oil for frying powdered sugar for dusting Preparation: In small sauce pan bring the milk, butter, salt, vanilla sugar and sugar to the boil. Składniki: 250 ml mleka 100 g masła 200 g mąki 4 jajka 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru szczypta soli olej do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie: W małym rondelku doprowadź do wrzenia mleko wraz z masłem, solą, cukrem waniliowym i cukrem. Heat the oil in a deep pan, and fill a piping bag fitted with a big nozzle and carefully pipe long strips of batter directly into the oil, cutting off the ends with a knife when long enough, max 4-5 at a time. Przełóż przygotowaną pastę do szprycy z szerokim otworem w kształcie gwiazdki i ostrożnie wyciskaj po 10-15 cm paski ciasta bezpośrednio do gorącego oleju obcinając je nożem lub nożyczkami. To nie było moje pierwsze podejście do churrosów, gdyż moje pierwsze przygotowałam już jakiś czas temu (tutaj znajdziecie przepis) i zachwyciła mnie łatwość i szybkość ich przygotowania. Te z przepisu Damiana wychodzą nieznacznie mniej puszyste niż moje wcześniejsze, jednak wciąż są bardzo smaczne, a podałam go z sosem czekoladowo-kawowym. Smaż max 4-5 jednocześnie, odwracając gdy już będą zarumienione z jednej strony. Nie inaczej było tym razem, te churrosy robi się na prawdę szybko i szczerze mówiąc, trudno je zepsuć 😉

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://karmelowy.pl/churros-czekoladowe-chocolate-churros/