Kurczak w porach z tymiankiem

Basia
Obiad
20.02.2017 9:40
Kurczak w porach z tymiankiem

Składniki: Sposób przygotowania: - 4 ćwiartki z kurczaka - 2 pory - 4 ząbki czosnku - 2 szklanki bulionu - tymianek- 2 łyżki - pieprz - sól - pół cytryny - tłuszcz do smażenia Ćwiartki z kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. O ile pomysłów na urozmaicenie potraw z piersi z kurczaka nigdy mi nie brakuje, to z udkami czy pałkami mam tutaj już większy problem. Z porem można zrobić sałatkę , można przyrządzić z niego zupę , ale to jednak w towarzystwie drobiu por smakuje najbardziej wybornie. Jeśli ktoś uwielbia pora tak jak ja to zapraszam do spróbowania piersi z kurczaka w porach . Staram się to sobie udowodnić za każdym razem, gdy biorę mięso z kurczaka do ręki. Podaję je z ziemniakami z wody i ulubionymi surówkami. Kurczak w porach przygotowany w ten właśnie sposób jest bardzo soczysty i aromatyczny. Czasem uda się stworzyć coś ciekawego i niespotykanego- jak pałki z bananami . Jeśli sos zabielimy śmietaną to mięso można podać w towarzystwie ryżu. Dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2014/03/kurczak-w-porach-skadniki-4-cwiartki-z.html