Spaghetti ze szpinakiem, krewetkami i pomidorkami

Anna
Obiad
19.02.2017 18:10
Spaghetti ze szpinakiem, krewetkami i pomidorkami

Zapewniam Was, że lepiej smakuje aniżeli wygląda :) 200g krewetek koktajlowych (rozmrozić) 150g makaronu spaghetti (możecie także użyć pełnoziarnistego) 2 ząbki czosnku 8 pomidorków koktajlowych 100g świeżego lub mrożonego szpinaku w liściach 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka masła Wyciągnęłam z niej drobne krewetki koktajlowe, rozejrzałam się po szafkach, jakie akurat skrywają zapasy i stworzyłam niebanalną i szybką wersję spaghetti, która znakomicie nada się na romantyczną kolację we dwoje do kieliszka białego wina. Gdy się rozpuści dodać krewetki, smażyć je ok. 3 minuty (nie dłużej bo zrobią się gumowate). Sól Pieprz Przygotowanie: - Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. - Na patelni zeszklić na odrobinie oliwy posiekany czosnek. To danie powstało z tego, co akurat posiadałam w zamrażalce i lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2017/02/spaghetti-ze-szpinakiem-krewetkami-i.html