Wybierzcie to, co lubicie najbardziej :) Inspiracja: marta-gotuje 200 g płatków owsianych górskich lub mąki owsianej* 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia* szczypta soli 45g oleju kokosowego (ok. 3 łyżki) 1-2 łyżki syropu klonowego/z agawy lub miodu 300 ml mleka 1 jajko Opcjonalnie 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii *osoby z nietolerancją glutenu powinny użyć proszku do pieczenia oraz mąki lub płatków owsianych w wersji bezglutenowej Przygotowanie: Ponownie wymieszać i odstawić na 15 minut, aż ciasto napęcznieje, a następnie smażyć na dobrze rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor. Dla mnie gofry to przede wszystkim doskonała opcja na weekendowe śniadanie, które wystarczy podać z ulubionymi dodatkami. Dodać mleko i jajko wraz z ekstraktem z wanilii.