Inspiracja: Kwestia Smaku 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka 100-250 g cukru (ja dałam 100, bo wolę mniej słodkie wypieki, wtedy Wasze brownie będzie bardziej wytrawne) 135 g mąki pszennej 8-10 truskawek Przygotowanie: - Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Formę do pieczenia posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. - Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35-40 minut, aż ciasto lekko urośnie (jeśli używamy większej blaszki, ciasto będzie gotowe szybciej, jeśli mniejszej - czas pieczenia należy wydłużyć). Dodać 2 gorzkie czekolady (200g) połamane na kosteczki i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia. Jeden z prostszych wypieków, z którym poradzi sobie nawet początkujący, gdyż wystarczy tylko wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i wstawić do piekarnika. Wyłożyć do przygotowanej blaszki, na wierzchu położyć cienkie plasterki truskawek z zachowaniem ok. 1 cm odstępów.