Faworki na piwie

Wiesław
Desery
19.02.2017 17:24
Faworki na piwie

Bądź na bieżąco! chrust chrust na piwie ciasta faworki faworki na piwie karnawał tłusty czwartek czubate szklanki mąki - 4 żółtka, - 1/2 szklanki jasnego piwa - 1 łyżka masła - szczypta soli - tłuszcz do głębokiego smażenia - cukier puder do posypania Przygotowanie: Do przesianej mąki dodajemy żółtka, masło oraz szczyptę soli. Ciasto formujemy w dwie kule i wybijamy je wałkiem około 5 minut, aby faworki były kruche i delikatne. Wrzucamy je do mocno rozgrzanego tłuszczu i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wyśmienite, chrupiące faworki z dodatkiem piwa z licznymi bąblami. Po tym czasie ciasto wybijamy ponownie około 3 minuty i rozwałkowujemy je bardzo cienko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2017/02/faworki-na-piwie.html