Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – podpłomyk z czerwoną cebulą – chlebek z pesto Przygotowanie: 30-45 minut Składniki: – 1 i 1/2 szklanki mąki (typ 550-650), przesianej • pół szklanka ciepłej wody • pół łyżeczki soli • 1 łyżeczka oliwy Przygotowanie: Mąkę przesiejcie do miski i dodajcie pozostałe składniki. Polecam przygotowanie do nich tradycyjnego hummusu, hummusu z soczewicą, pasty z soczewicą, pasty z kurczaka. Bardzo często podaję także oliwę z dodatkiem czosnku, suszonego oregano i soku z cytryny. Następnie odrywajcie spore kawałki ciasta (ciasta starczy na 4-5 placków), resztę zostawiając pod ściereczką aby nie wyschło. Placki podawajcie od razu lub zamknijcie szczelnie w torebce foliowej i włóżcie na chwilę do piekarnika przed podaniem.