Naleśniki bananowo-kokosowe (wegańskie)

Anna
Śniadania
30.03.2016 18:06
Naleśniki bananowo-kokosowe (wegańskie)

Inspiracja: Wesoła Kuchnia Ciasto na 3-4 szt: 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki wody kokosowej ¼ - 1/2 szklanki wody gazowanej 1 banan Szczypta soli Nadzienie na 3 szt: 1 puszka mleczka kokosowego Sok z 1/2 cytryny 3 banany 1 Jednak tymczasem na blogu mam dla Was propozycję na naleśniki, które wybraliście w akcji Gotowanie za Głosowanie. Gwarantuję, że jeden z pewnością zaspokoi Waszą ochotę na słodkie na cały dzień. Ciasto zmiksować (ja dałam trochę więcej wody gazowanej, bo moje ciasto było dość gęste, stąd radzę najpierw dać 1/4 szklanki i ewentualnie jeszcze dolać). Na patelnię nałożyć miód doprowadzić do rozpuszczenia, ułożyć banany i przesmażyć je aż się skarmelizują. Opcjonalnie posiekane orzechy włoskie Przygotowanie: - Mleczko kokosowe odstawić na kilka godzin i nie wstrząsać nim. Po otwarciu odłożyć gęstą masę kokosową na nadzienie. Możecie je spokojnie zrobić na leniwe niedzielne śniadanie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2016/03/nalesniki-bananowo-kokosowe-weganskie.html