KRÓWKA

Ewelina
Ciasta
19.02.2017 12:01
KRÓWKA

A jakie cuda przy tym wychodzą :). SKŁADNIKI MASA KRÓWKOWA - 20 dag cukierków Krówek - kostka dobrego masła - 100 g orzechów laskowych ( posiekanych) - 2 żółtka - 3 łyżki cukru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Cukierki rozpuszczamy na patelni, dodajemy posikane orzechy. SKŁADNIKI MASA BUDYNIOWA - 3 szklanki mleka - 2 budynie waniliowe - łyżka mąki - 200 g Kaśki - 2 żółtka - 1/2 szklanki cukru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA POLEWA CZEKOLADOWA - łyżka masła - 2 łyżki wody - płaska łyżka kakao - cukier do smaku Masło i wodę umieszczam w garnku i podgrzewamy. Na spód układamy warstwę herbatników, na herbatniki jeszcze ciepłą masę krówkową i znowu warstwa herbatników. Żółtka ucieramy z cukrem, następnie cały czas ucierając dodajemy Kaśkę a na koniec przestudzony budyń. Kilka cukierków, nadwyżka herbatników, budyń, masło i orzechy. Następnie 3/4 masy budyniowej i warstwa herbatników. Do powstałej masy dodajemy masło i żółtka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojetorcikowo.blogspot.com/2017/02/krowka.html