Kotlet de volaille

Obiad
02.03.2017 11:06
Kotlet de volaille

Jeśli szukacie innych ciekawych przepisów na obiad polecam Wam kilka moich ulubionych z mięsem: – polędwiczki z szynką parmeńską – królik z winie – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – żeberka barbecue – kotlet schabowy – pulled pork – gulasz z wołowiny w piwie – kurczak na butelce piwa – gicz cielęca w warzywach – kotlety ziemniaczane – placek po węgiersku – młoda kapusta – Pałki z kurczaka w panierce – Najlepszy kurczak pieczony! – Kurczak z suszonymi pomidorami i szpinakiem – Pieczony kurczak w panierce z parmezanem – Kurczak w płatkach kukurydzianych Przygotowanie: 1 h 30 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 2 filety z piersi kurczaka – 50 g zimnego masła – 1 jajko – łyżka siekanej natki pietruszki i szczypiorku – sól i pieprz – olej do smażenia – mąka i bułka tarta do obtoczenia Przygotowanie: Z piersi usuńcie ewentualne błonki i kostki, połóżcie na kawałku folii spożywczej, przykryjcie drugim kawałkiem i rozbijcie pierś tłuczkiem do mięsa, uważając jednak aby nie przedziurawiła się, to ważne. Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowym – zupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami – gratin ziemniaczane W tym pomoże Wam niewątpliwie zamrażarka – wystarczy przygotować kotlet nieco wczesnej i delikatnie go zmrozić. Zawijajcie podobnie jak krokieta – najpierw zawińcie górę i dół, a następnie zrolujcie kotlet. Smażcie na rozgrzanym oleju często obracając, tak aby zrobiły się rumiane z każdej strony. Należy bardzo uważać aby mięso nie zostało przedziurawione, oraz tak zawinąć kotlet aby pozostał cały po usmażeniu. Tak przygotowane kotlety włóżcie na 25-30 minut o zamrażarki aby mięso zrobiło się bardziej sztywne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/kotlet-de-volaille/