Faszerowana okrągła cukinia

Obiad
17.10.2016 13:08
Faszerowana okrągła cukinia

Dodałam kilka dodatków i kolacja już była gotowa 🙂 Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – chlebek z cukinii FASZEROWANA OKRĄGŁA CUKINIA PRZYGOTOWANIE: 30 minut + czas gotowania kaszy SKŁADNIKI: – 2 żółte okrągłe (do nadziewania nadają się te nie najniejsze) – pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej lub kuskus – 1 puszka tuńczyka w oleju – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – 2 łyżki oliwy z oliwek – 1 łyżka soku z cytryny – sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Z cukinii odetnijcie denko. Do miąższu dodajcie ugotowaną kaszę, tuńczyka odsączonego z zalewy, oliwę i sok z cytryny, pietruszkę a na końcu doprawcie solą i pieprzem do smaku. Cukinia zawładnęła całym zdjęciem, ale musicie mi uwierzyć że nie tylko wyglądała ale i smakowała pysznie. Możecie zostawić je i upiec, a podanie z ułożonym denkiem na pewno będzie ciekawsze. 1/3 wydrążonego miąższu przeciekajcie drobniej, a pozostałe 2/3 nie będzie Wam już potrzebne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/faszerowana-okragla-cukinia/