Kokosowy budyń jaglany z owocami

Alicja
Desery
17.02.2017 14:43
Kokosowy budyń jaglany z owocami

Składniki - 100 g kaszy jaglanej - 400 g mleka kokosowego light - 1 łyżka wiórek kokosowych - 1 łyżka cukru - 180 g jogurtu naturalnego - 1 banan - kilka truskawek Przygotowanie Kaszę wsypujemy na sitko, płuczemy w zimnej wodzie, a następnie przelewamy wrzątkiem, aby usunąć gorycz. Gdy mieszanka będzie chłodna dodajmy pokrojonego w kawałki banana oraz jogurt naturalny i miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotujemy na małym ogniu przez 20-25 minut często mieszając, aż kasza wchłonie mleko i będzie miękka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/01/kokosowy-budyn-jaglany-z-owocami.html