Składniki - 250 g mąki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 125 g zimnego masła - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 1/2 szklanki cukru + cukier do posypania ciastek - 1 jajko - szczypta soli Przygotowanie Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Gdy będzie gotowe wkładamy je do lodówki na kilka godzin (jeśli się Wam śpieszy możecie użyć zamrażarki, wtedy czas chłodzenia będzie dużo krótszy - ok. 30 minut). Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm i wycinamy gwiazdki lub inne kształty. Dodajemy masło pokrojone w małe kostki i siekamy nożem do momentu utworzenia się kruszonki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2016/12/kruche-ciasteczka-z-cukrem.html