SKŁADNIKI ( porcja dla 2-3 osób ) - 2 jajka - mały kubeczek jogurtu naturalnego - 1 duży dojrzały banan - 3 łyżki płatków owsianych - 3 łyżki kakao - 5 łyżek mąki pełnoziarnistej lub kukurydzianej - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Jako dodatek do placuszków na wierzch: pokrojone w plastry 2 banany, płynny miód lub syrop klonowy. SPOSÓB WYKONANIA: 1) Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego i mielimy na gładką, puszystą masę ( jeśli nie mamy blendera to banana rozgniatamy widelcem, jajka ubijamy trzepaczką i łączymy wszystkie składniki mieszając łyżką ) 2) Na rozgrzaną nieprzywierającą patelnię wylewamy po 2 łyżki masy, tak aby powstały dosyć cienkie, okrągłe placuszki. BANANOWO - JOGURTOWE PLACUSZKI W WERSJI CZEKOLADOWEJ Placuszki bananowo - jogurtowe to smaczny i szybki posiłek, który możemy przygotować na śniadanie lub podwieczorek. Mi smakują także wtedy, gdy są wystudzone Jeżeli nie zależy nam, aby placuszki były dietetyczne, to do ciasta możemy dodać 2 łyżki cukru.