Risotto z ziołowym kurczakiem i pieczarkami

Alicja
Obiad
18.04.2017 12:23
Risotto z ziołowym kurczakiem i pieczarkami

Składniki - 300 g piersi z kurczaka - 2 szczypty ziół prowansalskich - 200 g pieczarek - 1 mały por - 2 szczypty soli - 2 szczypty pieprzu - 1 szczypta vegety - 180 g ryżu do risotto (arborio) - 500 ml bulionu drobiowego - 3 łyżki masła - 5 łyżek oliwy z oliwek - 4 łyżki parmezanu - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku Przygotowanie Kurczaka kroimy w kostkę, a pieczarki i pora w plasterki. Na koniec, gdy ryż będzie gotowy dodajemy podgrzane dodatki (kurczaka, pieczarki oraz pora), 1 łyżkę masła oraz 2 łyżki parmezanu i dokładnie mieszamy całość. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, wrzucamy kurczaka, doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i vegetą. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki masła z oliwą. Ważne jest żeby mieszać ryż co 1-2 minuty. Gotowe risotto wykładamy na talerz i posypujemy 1 łyżką parmezanu oraz szczypiorkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czekoladowa---muffinka.blogspot.com/2017/04/risotto-z-zioowym-kurczakiem-i.html