Łosoś w cieście francuskim

Ewelina
Obiad
16.02.2017 9:41
Łosoś w cieście francuskim
  • Czas gotowania: 30 min
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

  • 500 gram szpinaku
  • 2 łyżki oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 500 gram łososia
  • ciasto francuskie
  • 150 gram sera mozzarella
  • jajko
  • sezam

Przepis

Na patelni podsmażamy oraz doprawiamy szpinak.

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #1 Filety z łososia posypujemy z każdej strony pieprzem cytrynowym oraz solą.

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #2 Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części i nacinamy.

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #3 Na środek ciasta francuskiego wykładamy szpinak, łososia, ponownie szpinak zaś całość posypujemy startym serem.

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #4

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #5

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #6

Całość przykrywamy plastrami ciasta francuskiego, które należy przeplatać jak warkocz.

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #7 Ciasto francuskie smarujemy dokładnie jajkiem oraz posypujemy sezamem. Naszego łososia pieczemy przez około 30 minut w 180 stopniach.

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #8

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #9

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #10

Zdjęcie Łosoś w cieście francuskim #11