- Czas gotowania: 30 min
- Czas przygotowania: 15 min
Składniki
- 500 gram szpinaku
- 2 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 500 gram łososia
- ciasto francuskie
- 150 gram sera mozzarella
- jajko
- sezam
Przepis
Na patelni podsmażamy oraz doprawiamy szpinak.
Filety z łososia posypujemy z każdej strony pieprzem cytrynowym oraz solą.
Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części i nacinamy.
Na środek ciasta francuskiego wykładamy szpinak, łososia, ponownie szpinak zaś całość posypujemy startym serem.
Całość przykrywamy plastrami ciasta francuskiego, które należy przeplatać jak warkocz.
Ciasto francuskie smarujemy dokładnie jajkiem oraz posypujemy sezamem. Naszego łososia pieczemy przez około 30 minut w 180 stopniach.