- Czas gotowania: 20 min
- Czas przygotowania: 20 min
Składniki
Składniki na ciasto:
3 jajka
120 mi gorącej wody
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
50 gram sera żółtego
1 łyżka oliwy
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
Składniki na nadzienie:
serek śmietankowy
szynka
ser żółty
kiełki
Przepis
Żółtka miksujemy razem z gorącą wodą, następnie dodajemy słodką paprykę, dwie łyżki koncentratu pomidorowego oraz starty ser żółty.
Całość dokładnie miksujemy jednocześnie dodając oliwę, mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną.
W międzyczasie miksujemy białko i dodajemy je do naszej masy.
Całość łączymy ze sobą mieszając delikatni łyżką a następnie wylewany na blachę wyłóżoną papierem do pieczenia o wymiarach 24x28cm. Pieczemy naszą masę w 180 stopniach przez 20 minut.
Po upieczeniu ostawiamy nasze ciasto do całkowitego wystudzenia. Na wystudzone ciasto rozsmarowujemy serek śmietankowy, wykładamy szynkę, starty ser żółty kiełki oraz dokładnie zwijamy.
Roladę kroimy na plastry o szerokości 2 centymetrów. Najlepiej przygotować ją dzień wcześniej przed planowanym podaniem. Życzymy smacznego!