Rolada pomidorowa

Ewelina
Przekąski
30.01.2017 15:47
Rolada pomidorowa
  • Czas gotowania: 20 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

Składniki na ciasto:

3 jajka

120 mi gorącej wody

1 łyżeczka słodkiej papryki

2 łyżki koncentratu pomidorowego

50 gram sera żółtego

1 łyżka oliwy

2 łyżki mąki pszennej

3 łyżki mąki ziemniaczanej

 

Składniki na nadzienie:

serek śmietankowy

szynka

ser żółty

kiełki

Przepis

Żółtka miksujemy razem z gorącą wodą, następnie dodajemy słodką paprykę, dwie łyżki koncentratu pomidorowego oraz starty ser żółty.

Zdjęcie Rolada pomidorowa #1

Zdjęcie Rolada pomidorowa #2 Całość dokładnie miksujemy jednocześnie dodając oliwę, mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną.

Zdjęcie Rolada pomidorowa #3 W międzyczasie miksujemy białko i dodajemy je do naszej masy.

Zdjęcie Rolada pomidorowa #4Całość łączymy ze sobą mieszając delikatni łyżką a następnie wylewany na blachę wyłóżoną papierem do pieczenia o wymiarach 24x28cm. Pieczemy naszą masę w 180 stopniach przez 20 minut.

Zdjęcie Rolada pomidorowa #5

Zdjęcie Rolada pomidorowa #6 Po upieczeniu ostawiamy nasze ciasto do całkowitego wystudzenia. Na wystudzone ciasto rozsmarowujemy serek śmietankowy, wykładamy szynkę, starty ser żółty kiełki oraz dokładnie zwijamy.

Zdjęcie Rolada pomidorowa #7

Zdjęcie Rolada pomidorowa #8

Zdjęcie Rolada pomidorowa #9

Zdjęcie Rolada pomidorowa #10

Roladę kroimy na plastry o szerokości 2 centymetrów. Najlepiej przygotować ją dzień wcześniej przed planowanym podaniem. Życzymy smacznego!

Zdjęcie Rolada pomidorowa #11

Zdjęcie Rolada pomidorowa #12