Rolada z łososiem

Karolina
Przekąski
01.05.2017 8:31
Rolada z łososiem

Składniki

Ciasto:

  • 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 4 jajka
  • łyżka mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa

Nadzienie:

  • 300 g kremowego serka z ziołami
  • 150 g wędzonego łososia

Przepis

  1. Szpinak wykładam na patelnię i smażę, aż woda wyparuje, a szpinak zrobi się suchy. Pod koniec dodaję zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Masę studzę i mieszam z żółtkami.
  2. Białka ubijam na pianę i łączę ze szpinakiem. Delikatnie mieszam z mąką. Masę wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę 15 minut w 180 st. C. Odstawiam.
  3. Serek rozcieram i rozsmarowuję na cieście, zostawiając margines 2 cm z jednego boku. Wykładam plastry łososia i zwijam ciasno roladę.