CHLEBEK BANANOWY

Emilia
Fit
30.01.2017 15:16
CHLEBEK BANANOWY

chlebek na zdjęciu jest taki ciemny, dlatego że 1 łyżkę mąki zamieniłam w tym wypadku na kakao Składniki: 2 bardzo dojrzałe banany - z brązowymi plamkami (ok. 240 g bez skórki) 2 jajka L 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 5-6 lekko czubatych łyżek) +1 łyżkę mąki można zamienić na kakao1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki oleju rzepakowego (ok. 20 g) 1 płaska łyżeczka cynamonu 1. Witamina E Witamina C 24% 5% |Kwas foliowy||15%| |Witamina B1||13%| Witamina B2 Witamina B3 19% 13% |Witamina B6||23%| |Witamina B12| 22% *podane wartości uwzględniają podstawowe straty związane z obróbką kulinarną - 10% dla wszystkich składników, jednak straty niektórych witamin mogą być znacznie wyższe **IG jest jedynie przybliżoną wartością nie uwzględnia obróbki kulinarnej, dojrzałości produktów i wielu innych aspektów -może być on odpowiednio wyższy lub niższy **IG jest jedynie przybliżoną wartością nie uwzględnia obróbki kulinarnej, dojrzałości produktów i wielu innych aspektów -może być on odpowiednio wyższy lub niższy SMACZNEGO ! 204 kcal 6,9 g białka 8,0 g tłuszczów (w tym 1,4 g tłuszczy nasyconych) 29,5 g węglowodanów ogółem 4,0 g błonnika pokarmowego IG** = 64 (średni) Połącz, a następnie dodaj mąkę i cynamon. 3. Ciasto połącz delikatnie z ubitym białkiem. 4. Całość przelej do keksówki (9x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Ładunek glikemiczny porcji = 18 (średni) % dziennego zalecanego spożycia dla kobiet 19-30 lat Potas |7%| Cynk Wapń 16% 4% |Magnez||14%| |Żelazo||10%|

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://vroblewska-fitlife.blogspot.com/2017/01/chlebek-bananowy.html