Hummus z suszonymi pomidorami Składniki: 400 g ciecierzycy z puszki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka tahini 1 łyżeczka soku z cytryny 3-4 kawałki suszonych pomidorów, najlepiej w zalewie 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju arganowego sól do smaku, jeśli potrzeba do podania: 1 łyżeczka posiekanej natki z pietruszki czarnuszka do posypania 1 łyżeczka oleju arganowego lub oliwa z oliwek podpłomyki, przepis na podpłomyki Przygotowanie: One są twardsze i nie każdy blender sobie z nimi poradzi, dlatego najlepiej wybrać te w zalewie w słoiczku. Nie miałam jednak tych w zalewie, ale suszone z dodatkiem soli morskiej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/01/hummus-z-suszonymi-pomidorami.html