Noodle z warzywami

Aneta
Makarony
19.06.2017 15:42
Noodle z warzywami

Noodle z warzywami / 2 porcje Składniki: 125 g makaronu chow mein noodles 1 czerwona papryka 1 marchew 1 cebula 1/3 pęczka natki z pietruszki 5 kawałków grzybów shitake, mogą być suszone lub ze słoika 2 szczypty ostrej papryki w proszku sól do smaku 4 łyżki oleju rzepakowego Ostatnio udało mi się kupić w pobliskim sklepie mój ulubiony, azjatycki makaron noodle, produkowany z pszenicy - pełna nazwa, jaka znajduje się na opakowaniu to chow mein noodles. Podajemy z posiekaną natką z pietruszki. warzywa można wymieszać z sosem sojowym i posypać sezamem. Na oleju rzepakowym, na dużej patelni, obsmażamy w pierwszej kolejności marchewkę. Po chwili dodajemy paprykę, pokrojone w paski grzyby shitake i cebulę oraz jasną część pora. Spokojnie przepis ten nadaje się na każdy dzień w tygodniu. Makaron przygotowuje się w kilka minut, warzywa podobnie. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Marchew obieramy ze skóry, kroimy w paski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/06/noodle-z-warzywami_19.html