Śledzie w miodowej cebuli

Malgorzata
Przekąski
27.01.2017 9:26
Śledzie w miodowej cebuli

English version Herring with honeyed onion (6-8 servings) Ingredients: 6 herring fillets, cut into 2 cm pieces 4 large onions, sliced 2 tablespoons tomato paste 2 tablespoons honey 2 tablespoons white wine vinegar 1/2 cup vegetable oil salt and pepper to taste Preparation: Heat 2 tablespoons of oil in a large pan, add onion and cook over medium heat until translucent. Składniki: 6 mięsistych filetów śledziowych z oleju, pokrojonych na 2 cm kawałki 4 duże cebule, pokrojone w plasterki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki miodu 2 łyżki octu z białego wina 1/2 szklanki oleju roślinnego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Add oil, tomato paste, honey and vinegar, season with salt and pepper to taste and cook for 2-3 minutes. Przeglądając moje zasoby odkryłam, że nie umieściłam tego przepisu na blogu, więc dzielę się nim teraz bo warto, polecam gorąco! W szale przedświątecznego gotowania odkryłam w lodówce paczkę śledzi w oleju. Następnie dodaj resztę oleju, koncentrat pomidorowy, miód i ocet, dopraw solą i pieprzem do smaku i podgrzej jeszcze przez 2-3 minuty. Rozgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni, Świetnie sprawdziły się na świątecznym stole, ale będą też doskonałe na każdą imprezę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://karmelowy.pl/sledzie-w-miodowej-cebuli-herring-with-honeyed-onion/