Składniki: 2 łyżki masła 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 brokuł, podzielony na małe różyczki 100 g pieczarek, pokrojonych na plasterki 750 ml bulionu drobiowego 200 g ulubionego serka topionego, pokrojonego w kostkę 2/3 szklanki mleka 1 łyżka mąki kukurydzianej 1/3 szklanki wody Przygotowanie: W średnim rondlu rozgrzej na średnim ogniu masło, wrzuć cebulę i smaż do zeszklenia. cloves of garlic, minced 1 broccoli, chopped into florets 100 g mushrooms, sliced 750 ml chicken stock 200 g processed cheese, cubed 2/3 cup milk 1 tbsp cornstarch 1/3 cup water Preparation: In a large pot, melt butter over medium heat. Dopraw zupę solą i pieprzem do smaku i podawaj. Smacznego! English version Broccoli cheese soup (4-5 servings) Ingredients: 2 tbsp butter 1 onion, chopped 2 Dziś proponuję rozgrzewającą i łatwą w przygotowaniu zupę serową z brokułami i pieczarkami, która świetnie sprawdzi się na chłodne wieczory. W międzyczasie w małej miseczce wymieszaj wodę z mąką kukurydzianą, wlej do zupy i gotuj aż zupa lekko zgęstnieje. Można też podsmażyć grzyby w oddzielnej patelni, zmiksować zupę blenderem na gładki krem i podać posypaną pieczarkami. Cook onion in butter until softened, add garlic and mushrooms and cook for 2 minutes. Następnie dodaj czosnek wraz z grzybami i podsmażaj przez kolejne 2 minuty.