Pewnie wielu z Was zastanawia się co zrobić z kurczakiem który został z rosołu poprzedniego dnia , też miałam ten dylemat i postanowiłam zrobić pierogi .Nie robiłam jakąś mega dużą ilość pierogów (chociaż teraz żałuje ) , bo zostały tylko 4 małe pałki z kurczaka , nie wiem ile dokładnie pierogów mi wyszło ale mniej wiecej 25 sztuk ;)- 2 pałki z kurczaka ( możecie też użyć udek lub innego mięsa , które zostało z rosołu )- warzywa z rosołu ( marchewka, pietruszka , cebula , to co Wam zostało )- szczypta pieprzu , i przyprawy do kurczaka( trochę mi zostało )- 2 niepełne szklanki mąki orkiszowej- 1/3 szklanki mąki pszennej- 1 jajko- 200 ml bardzo ciepłej wody- szczypta soli i czosnku granulowanego-trochę mąki do podsypywania- łyżka oliwyZaczęłam od ciasta . Jest banalnie prosty , wystarczy obrać kurczaka z mięsa i wrzucić wraz z warzywami pozostałymi z rosołu do blendera , można dodać pieprz i przyprawę do kurczaka jeśli chcemy żeby był bardziej ostry ;)Ciasto rozwałkować , podsypać mąka jeśli trzeba .