Paluchy dyniowo- serowe

Małgorzata
Przekąski
13.01.2017 9:16
Paluchy dyniowo- serowe

Składniki 250 g tłustego białego sera 3 łyżki pure z dyni 300- 350 g mąki 125 g margaryny 1 łyżeczka sody 1 jajko olej do smażenia cukier puder do posypania 1. Do 300 g mąki dodajmy sodę rozpuszczoną w odrobinie wody. 2. Margarynę ścieramy na tarce, dokładamy razem z rozkruszonym białym serem, jajkiem, pure z dyni. 6. Paluchy wrzucamy na średnio rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor. Jeżeli ciasto jest zbyt twarde dodajemy odrobinę dyni a jeśli za miękkie- mąkę. 7. Wyjmujemy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Kroimy go na kromki o grubości 2 cm. Dzięki niej zyskały dodatkowe walory odżywcze i piękny, złoty kolor.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/01/13/paluchy-dyniowo-serowe/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook