Składniki biszkopt 5 jajek 1 budyń waniliowy Gellwe ok. 2/3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Gellwe 1 szkl cukru krem 1 l mleka 2 budynie rodzinne śmietankowe Gellwe 2 galaretki truskawkowe Gellwe 250 g margaryny lub masła dodatkowo 1 puszka masy kajmakowej 2 opakowania Herbatników Regionalnych Petit Beurre Pełnoziarnistych z masłem firmy Cukry Nyskie 330 ml śmietany 30 % 1 śmietanex Gellwe 3 łyżki cukru pudru kilka kostek mlecznej lub gorzkiej czekolady 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukry i stopniowo po jednym żółtku. 2. W szklance mleka mieszamy budynie śmietankowe, resztę gotujemy. Nakładamy drugą warstwę herbatników. 4. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i śmietanexem. Na koniec wsypujemy przesianą mąką z proszkiem i budyniem. Ciasto wzbogaciłam biszkoptem budyniowym a do kremu dodałam galaretki truskawkowe. Wlewamy ciasto do formy 25 x 40 cm i pieczemy w 180 stopniach. Kiedy budyń zgęstnieje wsypujemy suche galaretki.