Spaghetti z tuńczykiem

Martyna
Makarony
12.01.2017 20:47
Spaghetti z tuńczykiem
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

 

puszka tuńczyka

0,5 puszku tuńczyka

mała czerwona cebula

łyżeczka koncentratu pomidorowego

makaron spaghetti

sol,pieprz

łyżka jogurtu naturalnego

2 łyżki  gęstej śmietany

ząbek czosnku

kilka liści bazylii( może też  być suszona )

Przepis

1.Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie,odcedzamy.Cebule siekamy w kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę.Kukurydze odcedzamy.Bazylie myjemy,suszymy i siekamy.

2. Tuńczyka podsmażamy na rozgrzanym oleju.Dodajemy cebule,czosnek i kukurydze. Dusimy ok 5 min. Następnie dodajemy koncentrat,jogurt wymieszany ze śmietanę oraz bazylie.Doprawiamy podajemy z makaronem.