Składniki 3 szkl mąki 1 szkl mleka 30 g drożdży 1/2 szkl cukru cukier waniliowy Gellwe 1/4 kostki masła lub margaryny 2 żółtka 1 jajko szczypta soli dodatkowo ok. 10 truskawek 1 łyżka startych biszkoptów cukier do smaku białko do posmarowania bułek sezam barwnik czerwony i zielony 1. 9. Ja dodatkowo umieściłam jej w silikonowym foremkach w kształcie serca aby nie rozeszły się na boki. 3. Do pozostałej przesianej mąki dodajemy jajko i żółtka, szczyptę soli, resztę cukru i cukier waniliowy. Około dwie łyżki mieszamy z zielonym barwnikiem, pozostałe ciasto z czerwonym. Mieszamy z 4 łyżkami mąki i odstawiamy na 15 minut. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże z łyżką cukru. 5. Truskawki kroimy w kostkę, mieszamy z cukrem i zmielonymi biszkoptami. 6. Czerwone ciasto wałkujemy na grubość 1 cm. Nacinamy je z jednej strony i układamy na bułeczkach.