Makaron z warzywami i tuńczykiem

Agnieszka
Makarony
22.07.2015 21:01
Makaron z warzywami i tuńczykiem
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

1,5 marchwi

pół cebuli

ząbek czosnku

ok 20 dag fasolki szparagowej

puszka tuńczyka

puszka pomidorów krojonych

tymianek

pieprz

sól

Przepis

Fasolkę gotujemy al'dente i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy również makaron według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek podsmażamy na oleju. Dodajemy marchew i czekamy aż wszystko zmięknie. Dodajemy fasolkę, smażymy 5 minut i dorzucamy tuńczyka. Po kolejnych 5 minutach wlewamy pomidory, dodajemy przyprawy. Czekamy aż się zagotuje. Podajemy z wcześniej przygotowanym makaronem.

Smacznego!