Składniki
makaron spaghetti
1/2 kalafiora
mała żółta cukinia
suszone pomidory z pestkami dyni
1 puszka tuńczyka
ser feta
pomidorki koktajlowe
sól różowa
młotkowana kolendra z pieprzem
olej kokosowy do smażenia/pieczenia
Przepis
Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego dałam troszkę oleju kokosowego i wrzuciłam do niego kalafiora, pokrojoną cukinię i suszone pomidory. Zapiekłam w 180 stopniach jakieś 20 minut. Do upieczonych warzyw dodałam wcześniej ugotowany makaron, wymieszałam. Tuńczyka odsączyłam, fetę pokroiłam w kosteczkę i wrzuciłam do reszty, wymieszałam, doprawiłam solą i młotkowaną kolendrą z pieprzem. Przełożyłam do miseczek i na końcu dodałam pomidorki.