SKŁADNIKI: CIASTO: 2,5 szklanki mąki owsianej 2 łyżeczki oleju kokosowego 2 banany (ok 200g) 1/4 kostki drożdży 0,5 szklanki mleka migdałowego NADZIENIE: 400g obranych jabłek 2 łyżki cynamonu 2 łyżki miodu/ksylitolu/cukru WYKONANIE: Banana blendujemy z drożdżami i odkładamy na ok 10 min pod przykryciem. Na patelnię wlewamy niewielką ilość wody, po czym dodajemy jabłka- dusimy je pod przykryciem ok 10 min. Rozwałkowane ciasto kroimy na 4 kawałki- każdy z nich nadziewamy łyżeczką nadzienia, następnie zawijamy i zakręcamy rogi. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części, każdą wałkujemy (wcześniej lekko podsypujemy je mąką).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://healthy-dreams.blogspot.com/2017/01/bezglutenowe-rogaliki-nadziane-jabkami.html