Pomidorowa pasta z makreli Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem Pasta jajeczna z chrzanem Pasta jajeczna z ziołami Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta z makreli i serka wiejskiego Składniki: 1 wędzona makrela 1-2 marynowane chili 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka oliwy extra virgin 1 łyżeczka soku z cytryny sól Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę chili (ja użyłam 1 małej okrągłej, pozbywając się pestek), szczypiorek, oliwę i sok z cytryny. Tym razem z marynowaną chili i szczypiorkiem.